Novosti

Projektni posjet Upravljačkog tijela Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske

Dana 7. prosinca u prostorijama Tehnološkog parka Posušje u poslovnoj zoni Osrdak, te u Posjetiteljskom centru na Gračinama upriličen je projektni posjet Upravljačkog tijela Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske vezana za provjeru projketa  COMPETE PLAMET i HERITAGE REVIVED.

Projekt COMEPETE PLAMET  je odobren i ugovoren u okviru 1. Poziva na dostavu projektnih prijedloga Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020. Projekt je trajao od listopada 2017. do 14. srpnja 2020. godine u ukupnom iznosu od 1. 603.369,21 EUR. Projekt je uključivao ulaganje u infrastrukturne investicije u poslovnoj zoni Osrdak, nabavlajnje CNC strojeva za obradu metala i plastike ali i informatičku opremu i namještaj za potpuno opremanje Tehnološkog parka Posušje.

Projekt HERITAGE REVIVED je odobren u sklopu Interreg IPA Program prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020. Trajanje projekta je bilo od 15.10.2020. - 14.01.2023. godine.

Ukupan proračun projekta iznosio je 1.965.441,19 EUR. Projekt je obuhvaćao Razvoj i promocija novog zajedničkog turističkog proizvoda (VR/digitalna prezentacija Rižnica, Gračina, Zavičajnog muzeja Ulcinj i lokaliteta Svač), izgradnju i opremanje Posjetiteljskog centra na rimskom vojnom logoru na Gračinama,
obnavljanje Starog grad Ljubuški, osuvremenjen postav Zavičajnog muzeja u Ulcinju,
nalazište Rižinice arheološki istraženo i prezentirano, izgrađeno ugibalište/odmorište za pristup lokalitetu,
obnovljeno i prezentirano arheološko nalazište Svač.

Na projektnom posjetu su sudjelovali općinski načelnik Ante Begić s predstavnicima Odsjeka za gospodrastvo i razvoj, ravnatelj Javne ustanove Razvojna agencije Županije Zapadnohercegovačke-HERAG Radoslav Luburić sa suradnicima, predstavnci Tehnološkog parka Posušje, doktor znanosti Mirko Rašić koji je ujedno bio stručnjak arheolog na projektu HERITAGE REVIVED, te predstavnici Upravljačkog tijela Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske. Predstavnici Upravljačkog tijela itaknuli su kako ovakvih i sličnih projekata treba biti više u cijelom programu te kako će pozitivne dojmove s terena svakako prenijeti kolegama nakon povratka.

Razgovaralo se i o vremenskim rokovima odobrenja već prijavljenih projekata i nastavku buduće suradnje, čemu se iskreno nadamo i veselimo.

 

eu1 l“Ova web stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost JU Razvojne agencije ŽZH - HERAG te ni na koji način se ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.”

Acrobat Document gizzz

Kontakt

Blidinjska 1, (poštanski pretinac 66)
Posušje
88240

BiH

E-mail: info@herag.ba
Telefon: +38739/681-631
Fax: +38739/681-631