Novosti

Održana je edukativna radionica za predstavnike institucija koje upravljaju kulturnom baštinom na temu: „Održivo upravljanje kulturnom baštinom”

U razdoblju od 29.-30. lipnja u organizaciji JU Razvojne agencije ŽZH-HERAG održana je edukativna radionica za predstavnike institucija koje upravljaju kulturnom baštinom. Radionicu je vodila Antonija Eremut Erceg, stručnjakinja iz oblasti kulturne baštine. Na samom početku radionice, u ime projektnih partnera nazočne je pozdravio ravnatelj Razvojne agencije ŽZZ, Radoslav Luburić.

Sudionici radionice upoznati su sa integriranim projektima obnove kulturne baštine, održivim turizmom u zaštićenim područjima, interpretacijom baštine kroz IKT tehnologije i upravljanje doživljajima, suradnji i partnerstvu javnog sektora s akademskom zajednicom, nevladinim organizacijama i privatnim sektorom. Tijekom  radionice predstavljeni  su primjeri dobre prakse u zemljama u okruženju.

Edukativna radionica je održana u sklopu provedbe projekta „FORT-NET - Od srednjovjekovnih utvrda u Hercegovini do austrougarskih utvrda u Crnoj Gori“.Projekt „FORT-NET - Od srednjovjekovnih utvrda u Hercegovini do austrougarskih utvrda u Crnoj Gori”  provodi se u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora. Opći cilj projekta je doprinijeti poboljšanju kvalitete i raznolikosti turističke ponude koja se temelji na prirodnoj i kulturnoj baštini na graničnim ruralnim područjima Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca.                

Europska unija sufinancira ovaj projekt s ciljem poboljšanja kvalitete i raznolikosti turističke ponude koja se temelji na prirodnoj i kulturnoj baštini na graničnim ruralnim područjima Bosne i Hercegovine i Crne Gore. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 470.079,65 eura, od čega Europska unija financira 399.556,55 eura.

Partneri na projektu su Grad Ljubuški kao nositelj projekta, Javna Ustanova Razvojna agencija ŽZH – HERAG, Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO).

 

 

eu1 l“Ova web stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost JU Razvojne agencije ŽZH - HERAG te ni na koji način se ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.”

Acrobat Document gizzz

Kontakt

Blidinjska 1, (poštanski pretinac 66)
Posušje
88240

BiH

E-mail: [email protected]
Telefon: +38739/681-631
Fax: +38739/681-631