Novosti

Treninzi „Konkurentnost“, „Istraživanje, razvoj i inovacije“ i sastanci projektnih partnera i Upravljačkog odbora

  1. i 2. srpnja, 2019. godine održani su treninzi u sklopu projekta COPMETE PLAMET u Vijećnici Općine Posušje. Prvi dan održan je trening Konkurentnost, čiji je cilj bio upoznati sudionike sa važnošću konkurentnosti malih i srednjih poduzeća na domaćem i međunarodnom tržištu, a drugi dan je održan trening Istraživanje, razvoj i inovacije čiji je cilj bio sudionike upoznati sa relevantnim temama na području istraživanja, razvoja i inovacija. Voditelj treninga bio je stručnjak na projektu mr.sc. Zrinski Pelajić.

Nakon treninga Istraživanje, razvoj i inovacije održan je treći sastanak Upravljačkog odbora projekta (SC) i šesti sastanak projektnih partnera (PCU).

 

Na trećem sastanku Upravljačkog odbora (SC) sudjelovali su: Mirjana Biško – pomoćnica općinskog načelnika Općine Posušje, Radoslav Luburić – ravnatelj HERAG-a i Željko Šimunac – pomoćnik ravnateljice JU RA ŠKŽ. Članovi Upravljačkog odbora razmatrali su mogućnost produženja projekta, te je donesen zaključak da će vodeći partner HERAG podnijeti Ugovornom tijelu Zahtjev za produženje trajanja projekta zbog činjenice da strojevi za Obradni centar Šibenik neće biti isporučeni do planiranog datuma završetka projekta.

 

Na šestom sastanku projektnih partnera (PCU) detaljno je pregledan Monitoring plan na temelju kojeg su projektni partneri iznijeli aktivnosti koje su provedene u prethodnom periodu te one koje se planiraju ostvariti u narednom periodu. Najvažnija aktivnost u narednom periodu je uspostava Obradnog centra u Šibeniku te završetak postupka nabave CNC strojeva za Obradni centar Šibenik.

Projekt Compete Plamet se provodi u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1 603 369,21 €. Kroz program Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora financira se 85% projektnih aktivnosti što predstavlja iznos od 1 362 863,82 €. Preostali iznos sufinanciraju projektni partneri.

Projekt provodi JU Razvojna agencija Županije zapadnohercegovačke - HERAG u suradnji sa partnerima Općinom Posušje i Razvojnom agencijom Šibensko kninske Županije.

eu1 l“Ova web stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost JU Razvojne agencije ŽZH - HERAG te ni na koji način se ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.”

Acrobat Document gizzz

Kontakt

Blidinjska 1, (poštanski pretinac 66)
Posušje
88240

BiH

E-mail: info@herag.ba
Telefon: +38739/681-631
Fax: +38739/681-631