Logo
Ispiši ovu stranicu

Održan završni događaj projekta „Poboljšanje investicijskih potencijala ŽZH“.

Održan završni događaj projekta „Poboljšanje investicijskih potencijala ŽZH“.

U utorak, 27. studenog 2018. godine s početkom u 11:00 sati u „Hotelu Bigeste“ u Ljubuškom održan je Završni događaj projekta „Poboljšanje investicijskih potencijala ŽZH“.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru zajedničkog programa Europske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravi i ekonomski razvoj,EU ProLocal.

Cilj projekta je povećati privlačnost općina i Županije Zapadnohercegovačke za strane i domaće investitore.

Javna Ustanova Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke-HERAG je vodeći partner u projektu.U projektu kao partneri sudjeluju: Općina Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Grad Široki Brijeg.

Budući da je ovo projekt međuopćinske suradnje, radilo se na povećanju kapaciteta potpornih institucija,tako da je bila održana obuka na kojoj su obučene najmanje dvije osobe iz svake općine/grada,kao i dvije osobe iz HERAG-a,koje će biti na usluzi investitorima, kako domaćim tako i stranim.

U sklopu projekta organizirana je i studijska posjeta Istarskoj županiji, kako bi se unaprijedila dosadašnja znanja i poboljšale stvari koje se vrlo jednostavno mogu kopirati kod nas.
Uspostavljen je i „Info pult“,koji se nalazi u HERAG-u.

Radilo se na promociji Županije i Općina/Grada,pa je tako izrađen set dvojezičnih brošura s pomoću koje će se poduzetnici moći informirati o svim podatcima koji su im bitni prilikom odluke gdje investirati.Također je napravljen i prezentiran promotivni film,koji će dodatno približiti sliku kako Općina/Grada tako i same Županije,te će biti dostupan kako domaćim tako i stranim investitorima.

Ukupna vrijednost projekta: 154.490,00 KM,iznos granta: 123.365,00 KM.

projekt-povecanje-investicija-1.jpg projekt-povecanje-investicija-10.jpg projekt-povecanje-investicija-12.jpg

projekt-povecanje-investicija-15.jpg projekt-povecanje-investicija-16.jpg

 

Sva prava zadržana. JU Razvojna agencija ŽZH - HERAG