Logo
Ispiši ovu stranicu

Projekt "Stone/Kamen" prezentiran na svečanoj konferenciji IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-BiH

Projekt "Stone/Kamen" prezentiran na svečanoj konferenciji IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-BiH Projekt "Stone/Kamen" prezentiran na svečanoj konferenciji IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-BiH

U cilju promocije Prekograničnog programa Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007.-2013. i poticaja nastavku dobre suradnje ostvarene pri realizaciji Prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga, Direkcija za europske integracije Bosne i Hercegovine u ulozi Operativne strukture za implementaciju programa u okviru IPA komponente II (Prekogranična saradnja) u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Republike Hrvatske (Operativna struktura u Republici Hrvatskoj), te uz podršku Zajedničkog tehničkog tajništva programa organizirali su svečanu konferenciju povodom potpisivanja ugovora o dodjeli grant sredstava korisnicima čiji su projekti odobreni za financiranje u okviru Prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Svečana konferencija je organizirana 30.03.2011.godine u Sarajevu.

U prezentacijama je naglašeno da IPA prekogranični program Hrvatska – Bosna i Hercegovina ima za cilj poticanje stvaranja prekograničnih partnerstava putem zajedničkih aktivnosti kroz projekte radi jačanja gospodarstva, zaštite prirode i okoliša te jačanje socijalne kohezije programskog područja. Dodatni cilj programa je izgradnja kapaciteta lokalnih, regionalnih i državnih institucija za upravljanje EU programima te priprema za upravljanje budućim programima prekogranične suradnje unutar 3. cilja Strukturnih fondova EU. Provedba Programa se financira kroz Instrument pretpristupne pomoći (IPA) Europske unije, komponenta II (prekogranična suradnja), a godišnja financijska alokacija po državi iznosi milijun eura.

Korisnici bespovratnih sredstava čiji projekti su ugovoreni u sklopu Prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga imali su priliku predstaviti svoje projekte. Tom prilikom su prezentirani ovi projekti:

“STONE”, projekt ugovoren s Razvojnom agencijom Splitsko-dalmatinske županije iz Republike Hrvatske i Razvojnom agencijom Zapadno-hercegovačke županije iz Bosne i Hercegovine,

“PublicEnergyManagement” projekt ugovoren s Karlovačkom županijom iz Republike Hrvatske i gradom Banja Luka iz Bosne i Hercegovine:

“Innovative Networking and Economic Collaboration of Tuzla and Vukovar Regions (InECo)” Projekt ugovoren s Općinom Tuzla iz Bosne i Hercegovine i Gradom Vukovar iz Republike Hrvatske.

Konferencija je zatvorena najavom Drugog poziv na predaju projektnih prijedloga koji se očekuje u drugom kvartalu 2011. godine i čija će vrijednost biti 5.400.000,00 eura za prijavitelje iz obje zemlje korisnice Programa.

Sva prava zadržana. JU Razvojna agencija ŽZH - HERAG