Šef delegacije EU u BiH posjetio poduzetnički inkubator u Ljubuškom Šef delegacije EU u BiH posjetio poduzetnički inkubator u Ljubuškom
30 Stu 2015

Šef delegacije EU u BiH posjetio poduzetnički inkubator u Ljubuškom

U Subotu, 28.11.2015. godine, Ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini posjetio je Poduzetnički inkubator u Ljubuškom.

Ovom prigodom specijalni predstavnik EU u BiH imao je prigodu porazgovarati sa postojećim i potencijalnim poduzetnicima, kao i mentorima angažiranim na projektu Home Grown Business.

Prije samog sastanka šef Delegacije EU u BiH obišao je prostorije Poslovnog inkubatora i upoznao se sa do sada provedenim aktivnostima na projektu Home Grown Business, kao i daljnim planovima razvoja i sustava podrške koje će poduzetnički inkubator pružati poduzetnicima.

Teme posjete i razgovora su prije svega bile:
-javni poziv za MSP i fizičke osobe iz Županije Zapadnohercegovačke
-problemi s kojima se poduzetnici početnici susreću prilikom pokretanja posla
-dostupne mogućnosti financiranja za poduzetnike
-razmjena poslovnih iskustava izmedju poduzetnika

Gospodin Wigemark je izrazio zadovoljstvo izgrađenim poslovnim inkubatorom, fondom za poticaj poduzetnika i planom daljnjeg razvoja i potpore poduzetnicima u ŽZH, te naglasio da će Delegacija Europske Unije u BiH i dalje nastojati poticati ovakve projekte za poticanje zapošljavanja i poduzetništva.

Inače Poduzetnički inkubator je izgrađen u sklopu projekta "Home grown business" koji financira Europska unija u iznosu od 499.705,05 eura kroz program IPA 2011, a cilj projekta je izgradnja i poboljšanje operativnog okvira za razvoj malog i srednjeg poduzetništva kroz razvoj lokalne poslovne infrastrukture i usluga.

  • Ispis
  • Pošalji e-mail
Blidinjska 1, (poštanski pretinac 66)
Posušje, 88240, BiH
info@herag.ba 
Tel:+38739/681-631 
Fax:+38739/681-631