Potpisivanje partnerskog Sporazuma za projekt COMPETE PLAMET
11 Lis 2017

Potpisivanje partnerskog Sporazuma za projekt COMPETE PLAMET

U ponedjeljak 09.10.2017. godine u Posušju s početkom u 12:00 sati održana je ceremonija potpisivanja Partnerskog Sporazuma za projekt «Enhancing the competitiveness of SMEs in the metal and plastic sector  through the development of knowledge NETWORK and common business infrastructure – COMPETE PLAMET».

 Potpisivanju Sporazuma nazočili su ravnatelj JU Razvojna agencija ŽZH – HERAG gosp. Ivan Jelčić kao predstavnik vodećeg partnera projekta, gđa. Mira Lepur, ravnateljica JU Razvojna agencija Šibensko – kninske županije i predstavnica projektnog partnera iz Republike Hrvatske i gosp. Branko Bago, načelnik Općine Posušje i predstavnik projektnog partnera iz Bosne i Hercegovine.

Projekt se provodi u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1 603 369,21 €. Kroz program Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora financira se 85% projektnih aktivnosti što predstavlja iznos od 1 362 863,82 €. Preostali iznos sufinanciraju projektni partneri.

Glavni cilj projekta je poboljšati institucionalnu podršku i usluge malim i srednjim poduzećima u sektoru metala i plastike u Šibensko-kninskoj županiji u Republici Hrvatskoj i Zapadno Hercegovačkoj županiji u Bosni i Hercegovini.

Najvažnije aktivnosti projekta su razvoj mreže znanja u sektoru metala i plastike, poboljšanje institucionalne infrastrukture u Šibensko-kninskoj županiji u Republici Hrvatskoj i Zapadno Hercegovačkoj županiji u Bosni i Hercegovini, opremanje centara za pružanje usluga, razvijanje trening programa i obučavanje osoblja za kvalitetno pružanje usluga. Trajanje provedbe projekta je 24 mjeseca.

  • Ispis
  • Pošalji e-mail
Blidinjska 1, (poštanski pretinac 66)
Posušje, 88240, BiH
info@herag.ba 
Tel:+38739/681-631 
Fax:+38739/681-631